Mijn naam is Rob en ik ben een historische wargamer. Als kind ben ik begonnen met modelbouw, mijn kamer stond vol met vliegtuigen in schaal 1:72. Ik ben ruim 30 jaar geleden geïntroduceerd in DBM, dit zijn regels om met 15mm figuurtjes veldslagen in de in de Oudheid na te spelen. Ik ben begonnen met het schilderen met het leger van Poros die de opmars van het leger van Alexander de Grote tot staan bracht (324 v Chr). Ik heb over de jaren een grote verzameling van legers uit verschillende periodes opgebouwd om verschillende veldslagen te kunnen naspelen over de periode 1208 v Chr  tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945.

Wargamen doe je niet alleen. Ik ben jarenlang lid geweest van de wargames club Blades of Destruction in Utrecht en toen ik in Jersey woonde was ik lid van de Privateers. De afgelopen 10 jaar organiseer ik spellen bij mij thuis in Hoofddorp voor en met een groep vrienden.  We zijn lid geworden van VMWH om het W-deel uit te bouwen. We streven daarbij naar kruisbestuiving te krijgen tussen de wargamers en modelbouwers – we hebben tenslotte allemaal een gezonde interesse in en kennis van allerlei details van historische voertuigen – wargaming is niet mogelijk zonder beschilderde modellen.

We hebben in 2022 een aantal demonstratie-participatie spellen georganiseerd tijdens de 12-uurs bouwdagen van de VMWH en we zullen dit in 2023 continueren, maar als onderdeel van de VMWH in plaats van als gasten van de VMWH! Het eerste spel dat we in 2023 organiseren is een zeeslag geïnspireerd op de Battle of Midway (1942). Dit spel gaan we doen tijdens de 12-uurs bouwdag op 12 februari 2023. We gebruiken mijn eigen regelset All Ships Follow Me! en scheepmodellen in schaal 1:1800. Elk speler is kapitein over een paar schepen die om de beurt geactiveerd worden en dan kunnen bewegen en schieten.  De voorbereiding, korte uitleg over de historische achtergrond en uitleg van de regels is van 9:00-10:00, om uiterlijk 10:00 beginnen we aan de eerste ronde. Het spel zal naar verwachting de hele dag duren.

Op de bouwavonden op donderdag 2 februari en donderdag 9 februari zal ik van 19:00 –(minimaal) 20:00 aanwezig zijn om uitleg te geven van het spelsysteem en om je te laten oefenen met een Japanse of Amerikaanse destroyer. Dit is voor de mensen die overwegen om op 12 februari mee te spelen. Je hebt daarna dus nog tijd om nog verder te bouwen.

We hebben nog heel veel leuke plannen voor de andere 12-uurs bouwdagen, houd de website in de gaten…