In 2012 zijn we samen begonnen met een treinspoorbaan te maken. Helaas werd dat iets te groot, maar daarmee is het plakvirus begonnen. Rinus als ervaren herintreder en Ria als beginner. Je gaat eens naar een beurs, schaft wat tools aan en enkele bouwdozen die na een paar jaar telkens meer lijken te worden. Na verloop van tijd wordt je wel wat selectiever met de keuze voor modelbouwkits, vandaar dat  Rinus zich nu richt op Brits militaristische voertuigen en fantasy figuren ter afwisseling.

Het leuke van deze figuren is, dat je keuze helemaal vrij is. Je kan letterlijk van alles maken en zelf bepalen hoe je het schildert. De figuren kunnen als tussendoortje in elkaar gezet en geschilderd worden, bijvoorbeeld als het interieur van de voertuigen moet drogen of als je even iets anders wil doen. Net als minions die je echt overal voor kan gebruiken, maar deze kan je ook zelf maken met 2 componenten putty, wat electra draad voor armpjes en benen en wat plastic voor de brilletjes. En een klein diorama gemaakt van diverse materialen, oftewel 100% scratchbuild.

Ria bouwt divers wat kan variëren van een boot t/m film gerelateerde modellen. Sinds kort ook modellen  van laser gesneden hout waar weinig tot geen lijm voor nodig is (robotime). Ook wordt een poging tot figuren schilderen gedaan met hamsters en film gerelateerde figuren.

Wat we bouwen is heel breed met toepassing van verschillende technieken, tools, verf en naslagwerk. Met modellen waarvoor research wordt gedaan, kan dit met behulp van verschillende boeken, bezoek aan musea of films. Je kan dan een idee krijgen hoe het er uitziet om je model ongeveer zo te krijgen. Ons motto is zolang er maar een funfactor in zit en voor militaire modellen zo realistisch mogelijk. Samen bouwen is gezellig en levert veel voordeel op qua ideeën. We hebben enkele foto’s erbij gedaan, om te laten zien hoe breed de hobby is.

Rinus en Ria