Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

12 uursbouw VMWH op 15 mei 2022

16 mei @ 08:00 - 17:00

Op Zondag 15 Mei 2022 was het zo ver.  Als voltallig bestuur waren wij het in een vroeg stadium dit jaar al eens dat in navolging van eerdere plezierig verlopen 12 uurs bouwevenementen, wij door zouden gaan op deze weg.  Peter, Luuk en Jaap gingen met de voorbereidingen aan de slag nadat de 15e Mei van 09.00 – 21.00 uur was gemarkeerd.   

Onze leden en bouwvrienden uit ons netwerk werden op energieke wijze benaderd om deel te nemen aan ons evenement .

Deze keer voegden wij iets speciaals toe om het onderwerp Wargaming onder de aandacht te brengen. De “ W ”(Wargaming dus)  in onze verenigingsnaam mag best meer uitgelicht worden vonden wij en het leek ons een verfrissende uitdaging om een nieuwe dimensie toevoegen aan ons evenement .  “ Geen woorden maar daden “ en wij kwamen in contact met Rob die aanvoerder en spelleider is van een groep enthousiaste Wargamers die volmondig ja zeiden op onze uitnodiging. 

Alles liep zondag op rolletjes.  Goede afspraken gemaakt met het NTM en alle deelnemers; Peter en Luuk zorgden voor een goed gevulde bar en het avondeten voor belangstellenden in de vorm van heerlijkheden uit de chinese keuken was weer in vertrouwde handen bij Peter. Ook de innerlijke mens werd verwend.  Er waren schalen met bitterballen en ander bruin fruit waar we iedereen mee verrasten.  Achterin onze pracht-ruimte een display van bouwmodellen die door onze leden zijn gebouwd. Over het aantal inschrijvingen waren wij dik tevreden:  31  bouw/spel-lustigen. 

De dag was een groot feest.  Er werd naar hartenlust gewerkt aan de bouwtafels aan eigen projecten en onze Wargamers zetten hun spel op in een aparte ruimte.  De spelvormen ( luchtslagen )  oogsten gedurende de hele dag belangstelling en…bewondering !.  Wat komt hier veel bij kijken zeg.  Alle elementen:  zoals inzicht / visie en tactisch vermogen met een sausje geluk ( hoe de dobbelsteen rolt…) komen ruim aan bod . Indrukwekkend en toegankelijk gemaakt door de Wargamers onder de bezielende leiding van Rob. 

De sfeer op deze zondag was uitmuntend en voor velen heerlijk om een flinke stap te kunnen maken met een ieders eigen bouwproject. Ook al moesten enkele bouwers op de knietjes op zoek naar onderdelen opgeslokt door het “tapijt monster”.  Tussentijds was er nog een tombola waarvan de loten in no time uitverkocht waren en er een prijs op mysterieuze wijze achterbleef. veel later werd het lot in een envelop teruggevonden helaas kon niet meer worden getraceerd wiens envelop dat was. De liefhebbers genoten ook van de Chinese maaltijd die rond 17.45 uur in dampende schalen klaarstonden. Goed geregeld en er werd goed gegeten!  Na het avondeten hebben Rico, Vincent en Rinus de afwas gedaan en was er nog tijd om een paar uur te knutselen.  Aangezien de meeste deelnemers rond 20.00 uur inpakten en huiswaarts gingen konden wij bijtijds beginnen met opruimen om ook huiswaarts te keren.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde dag met veel waardering van de deelnemers voor de organisatie.  Plezier, zoals op deze dag,  waarin modelbouw en spel centraal stond, met elkaar; respectvol en in alle vrijheid: dit zijn kernwaarden van de VMWH.  Wij zijn er trots op een ieder een mooie dag te hebben bezorgd. 

Ten slotte: … is het voor ons geen vraag OF wij dit succes gaan herhalen, maar…WANNEER !  Volg onze website !

 

 

    

Gegevens

Datum:
16 mei
Tijd:
08:00 - 17:00

© 2019-2022 Vereniging Modelbouwers en Wargamers Haarlemmermeer