Zondag 9 oktober was het weer zover, onze 12 uursbouw met maar liefst 36(!!) aanmeldingen, helaas kwamen die niet allemaal opdagen maar dat mocht de pret niet drukken. In het museum was dit weekend een zogenaamd modelbouwweekend wat neerkwam op een groot aantal modelspoorbaan verenigingen die hun creaties kwamen tonen. Derhalve waren wij met een klein groepje ook op de zaterdag vertegenwoordigd in onze eigen ruimte…. En misschien wel mede daarom hadden we veel aanloop en leidde dat tot een aantal mooie gesprekken.

Zondag waren we al vroeg aanwezig om de laatste details in orde te brengen, de showtafel hadden we zaterdag al gedaan en onze nieuwe kleden waren een prachtige ondergrond voor onze modellen. Vanwege de F1 in Japan waren de die hard F1 fans allemaal wat later. Wederom waren onze wargamers meer aanwezig dit keer met een slag uit de tijd van Napoleon. Ook Jan Frankema was van de partij en had weer een mooie hoeveelheid koopwaar meegenomen die gretig aftrek vond. De dozen waren nog niet uitgepakt of de eerste kopers hadden hun slag al geslagen.

Er werd van alles gebouwd; Ben was bezig met zijn 3D geprinte boot, Okke met z’n B-52 in 1:72, Rene met z’n Lancaster en Hummel diorama, de SIG groep “Folded Wings” met de vliegtuigen met opgeklapte vleugels, Jaap met z’n Avenger en verder werden er veelal vliegtuigen gebouwd en tanks maar ook een enkele boot…De dag verliep in opperbeste stemming, mede doordat Max Verstappen wereldkampioen is geworden met boterkoek, bruin fruit en de gebruikelijke Chinese maaltijd rond 18.00 uur. Zo rond 20.00 waren de meesten van ons aan het inpakken en kwam er een eind aan deze geslaagde dag…. Waarschijnlijk zal dit de laatste keer zijn in het Museum en zitten we volgende keer ergens anders, wie weet….. Aan de andere kant… ook weer nieuwe ideetjes opgedaan voor nieuwe evenementen….