Op Zondag 15 Mei 2022 was het zo ver.  Als voltallig bestuur waren wij het in een vroeg stadium al over eens dat in navolging van eerdere plezierig verlopen 12 uurs bouwevenementen, wij door zouden gaan op deze weg.  Peter, Luuk en Jaap gingen met de voorbereidingen aan de slag nadat de 15e Mei van 09.00 – 21.00 uur was gemarkeerd.   

modellen van de deelnemers

Onze leden en bouwvrienden uit ons netwerk werden op energieke wijze benaderd om deel te nemen aan ons evenement . Deze keer voegden wij iets speciaals toe om het onderwerp Wargaming onder de aandacht te brengen. De “ W ” (van Wargaming dus) in onze verenigingsnaam mag best meer uitgelicht worden vonden wij en het leek ons een verfrissende uitdaging een nieuwe dimensie toevoegen aan ons evenement. “ Geen woorden maar daden “ en wij kwamen in contact met Rob die aanvoerder en spelleider is van een groep enthousiaste Wargamers die volmondig ja zeiden op onze uitnodiging. 

Spel uitleg

Alles liep deze zondag op rolletjes.  Goede afspraken gemaakt met het NTM en alle deelnemers; Peter en Luuk zorgden voor een goed gevulde bar en het avondeten voor deelnemers in de vorm van heerlijkheden uit de Chinese keuken was weer in vertrouwde handen bij Peter. Achterin onze pracht-ruimte een display van bouwmodellen die door onze leden zijn gebouwd. Over het aantal inschrijvingen waren wij dik tevreden:  31  bouw/spel-lustigen. 

De dag was een groot feest.  Er werd naar hartenlust gewerkt aan de bouwtafels aan eigen projecten en onze Wargamers zetten hun spel op in een aparte ruimte.  De spelvormen die werden gespeeld (luchtslagen)  oogsten gedurende de hele dag belangstelling en…bewondering !.  Wat komt hier veel bij kijken zeg.  Alle elementen:  zoals inzicht / visie en tactisch vermogen met een sausje geluk ( hoe de dobbelsteen rolt…) komen ruim aan bod . Indrukwekkend en toegankelijk gemaakt door de Wargamers onder de bezielende leiding van Rob. 

iedereen is geinstalleerd

De sfeer op onze VMWH dag was uitmuntend en heerlijk om een flinke stap te kunnen maken met een eigen bouwproject. Ook al moesten sommige bouwers op de knietjes op zoek naar gevallen onderdelen die door het welbekende “tapijt monster” waren opgeslokt. Daarnaast hadden we nog een tombola georganiseerd waar op mysterieuze wijze een prijs overbleef terwijl alle loten verkocht waren. Uiteindelijk werd hert lot in een envelop teruggevonden maar toen was niet meer te achterhalen wie dit lot had gekocht. Er waren dan ook geanimeerde gesprekken over van alles en nog wat.

Ook de innerlijke mens werd verwend. We hadden gezorgd voor schalen met bitterballen en aanverwant bruin fruit waar we iedereen mee verrasten.  De deelnemers genoten ook van de Chinese maaltijden die rond 17.45 uur in dampende schalen klaarstonden. Goed geregeld en goed gegeten! Na het avondeten werd de afwas door Vincent, Rinus en Rico geregeld en was er nog tijd om een paar uur te knutselen.  Vanaf een uur of 8 gingen de meeste deelnemers huiswaarts en konden wij de tijdig de boel opruimen.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde dag met veel waardering van de deelnemers voor de organisatie.  Plezier,  zoals op deze dag,  waarin modelbouw en spel centraal stond, met elkaar, respectvol en in alle vrijheid: dit zijn kernwaarden van de VMWH en waar we het voor doen.  Wij zijn trots op het verloop van deze dag.  Ten slotte: … is het voor ons geen vraag OF wij dit succes gaan herhalen, maar…WANNEER ! Volg onze website !