Zaterdag 7 mei ging de wekker al vroeg voor de leden van de VMWH die deel wilden nemen aan de alweer 20ste editie van het modelbouwevenement in wijkcentrum de Spil, georganiseerd door IPMS en Twenot, oftewel Jan Frankema en Peter Wardekker. Normaliter vindt dit evenement plaats eind januari, begin februari, maar vanwege de corona was het uitgesteld.

Het was voor onze vereniging ook memorabel, want we hebben nog nooit zo’n grote vertegenwoordiging in Sneek gehad; niet minder dan 10 leden waren aanwezig achter de tafels, met nog twee leden die op bezoek kwamen! Zoals gebruikelijk zaten wij op het podium ,dit was echter te klein voor alle leden en weken er een aantal leden uit naar de zaal.

Na wat opstartproblemen vanwege de beschikbare ruimte, had rond 11 uur iedereen een plekje achter de bouwtafels en kon er heerlijk geplakt worden, geneusd tussen de stapels voornamelijk tweedehands handel, genoten van de inmiddels overbekende gehaktballen en eindelijk weer eens lekker geklept worden over onze mooie hobby.

Ook konden de vele aanwezige modellen worden bewonderd. De aanloop en belangstelling was dermate groot dat de lootjes voor de tombola snel waren uitverkocht.

Al met al was het weer supergezellig, en weer veel te snel voorbij. Om 4 uur hebben we de organisatoren nog geholpen met het stapelen van de tafels, en we zijn zo rond kwart over 4 vertrokken, om na een anderhalf uur weer thuis te arriveren. We kunnen terugkijken op een mooie dag.