Na meer dan twee jaar was het 20 maart eindelijkweer zo ver:

Een zondagmiddag plakken in de kroeg, met een modelbouwzaak op loopafstand, en ook nog open! Zoals in eerdere jaren (voor corona tijd dus) werd dit weer georganiseerd door Mart van Putten van Modelbouwenzo, pas verhuisd met zijn winkel Modelbouwenzo naar de Kleine Noord 14. Onze voorzitter en de penningmeester togen vol goede moed richting Hoorn

Er waren voor 12 uur al veel modelbouwers die zich hadden verzameld in de winkel om alvast rond te neuzen of in te slaan uur en om 12 uur toog het gezelschap naar proeflokaal Charles, Dubbele buurt 4, gelegen in een straatje recht tegenover de winkel in Hoorn. Dit gezellige café heeft zijn achterzaal net verbouwd en bied plaats aan toch een man of 15 . Het was dus gezellig druk, en alle bouwers hadden al snel een plek gevonden, om hun modellen te showen, en aan nieuwe creaties te werken. Tussendoor kon men naar de winkel te lopen, voor dat ene vergeten potje verf, of gewoon, omdat die ene bouwdoos weer zo aan het lonken was?

Er waren aardig wat bezoekers die rond kwamen kijken wat een ieder aan het bouwen was of kwamen vragen wat men van bepaalde modellen vond en werd er onderling veel informatie en tips uitgewisseld. Uiteraard kon er aan de bar iets te drinken en iets te eten worden besteld. ( De broodjes kroket zijn absolute aanrader!!) Hoe dan ook, het was een zeer gezellige middag, die voorbij vloog, maar waar we weer heerlijk hebben gebouwd. In de tussentijd kregen we van Ajax -Feyenoord en van de eerste Formule 1 race nog wat mee via het geluid uit de kroeg voorin.

Mart en Maritta, bedankt en hopelijk gauw weer tot ziens in de winkel en/of de volgende zondag middag! En dank aan de uitbaters van Proeflokaal Charles, Frans en Monica, voor de uitstekende verzorging. En de volgende editie is al gepland: zondag 24 april!