Modelbouw Autotron Rosmalen 18 en 19 juni.

Vroeg uit de veren, tegen 8 uur s’ morgens afgesproken met Jan, bij de carpoolplaats in Vinkeveen, om samen naar Rosmalen te rijden. Daar waren we om 9 uur. Dit evenement is een afgeleide van de modelbouw show, die normaal in Goes plaatsvindt. Er is van alles te zien om het gebied van modelbouw, van kermissen, treinen, racebanen mecano etc. Vanwege de corona was dit eenmalig gehouden in Rosmalen. Dit beviel echter zo goed, dat het nu zomers in Rosmalen gehouden wordt, en in het begin van het jaar in Goes. Het is een tweedaags evenement, waarbij de IPMS de regie heeft over de plastic modelbouw, samen met de Twenot. Wij zaten als IPMS Haarlemmermeer met twee man op zaterdag, en vijf op zondag. Er viel een hoop te zien, en er was hier en daar ook nog het een en ander aan bouwdozen te verkrijgen. Bijzonder ook waren de stands met nuttige gereedschappen. Verder werd er veel gedemonstreerd, zowel binnen als buiten, waar op een grote vaarvijver met verschillende soorten boten gevaren werd. Ook werd er met radiografische tanks en vrachtwagens rondgereden. Daarnaast was er ook nog tijd, om aan de meegebrachte bouwdozen te werken, en vragen van het publiek te beantwoorden. Veel te gauw was het alweer voorbij, volgend jaar het hele weekend maar doen?

Twenot dag NTM 26 juni.

Deze zondag werd de ledenvergadering en bijeenkomst van de Twenot gehouden in ons mooie  Transport Museum. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om onze ruimte ook open te stellen, om enerzijds lekker met z’n allen te bouwen, anderzijds de Twenot leden kennis te laten maken met ons en onze vereniging. Het was beneden goed gevuld met allerlei handelaren, verschillende bouwgroepen van de Twenot, en ook een groot aantal voertuig modellen en diorama’s. Boven werd er lekker gebouwd door onze leden, en was er ok wel bezoek. In de middag hield de Twenot hun ledenvergadering, waarbij Marcel Zwarts als nieuwe voorzitter gekozen werd. Verder was er ook de prijsuitreiking van de wedstrijd, waar onze leden Annamarie en Cees prijzen weghaalden, waaronder zelfs de publieksprijs! Om 5 uur was er al snel opgeruimd, en kon een ieder terugkijken op een geslaagde zondag.

Veldhoven World Model Expo 1, 2 en 3 juli.

Wereld Model Expositie; Een driedaags evenement, dat iedere 3 jaar in een ander land gehouden wordt. Na twee keer uitgesteld te zijn vanwege corona was het dan eindelijk zover: door Robert Crombeecke en zijn omvangrijke team werd op 1 tot 3 juli de World model Expo gehouden, op de vertrouwde locatie in de Koningshof in Veldhoven, waar normaliter de Scale model Challenge gehouden wordt. Anders was, dat er nu weinig verenigingen waren uitgenodigd, maar veel meer handelaren, en een enorm aantal inschrijvingen in de wedstrijd.

Ik heb ook termen gehoord als Olympische spelen van de modelbouw, of SMC in het kwadraat. Zeker is, dat met alles wat er getoond werd, er heel veel kwalitatief hoogstaand werk te bewonderen was! Bekijk de bijgaande foto’s en geniet …..Verschillende leden van onze vereniging zijn op verschillende dagen geweest. Er was heel veel te bewonderen, en nog veel meer te koop. Daarnaast waren er ook de internationale contacten, die weer opgefrist werden. Volgend jaar is de volgende editie al weer ( deze was voor 2020 al gepland), deze zal plaatsvinden in Versailles, bij Parijs….

Met vriendelijke groet,

Uw Voorzitter