Zondag 12 februari was het zover, onze eerste 12-uursbouw in de Meerkoet in Lisserbroek. Een deel van het bestuur was al om half 9 aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen en de tafels te plaatsen. De eerste deelnemers melden zich al kort na onze binnenkomst en hebben geholpen om alles in gereedheid te brengen en om de biljarttafels gereed te maken voor de Wargame en onze showmodellen. In totaal namen een 25-tal modelbouwers en een 7-tal Wargamers deel aan deze dag.

Nu had Sandy, de beheerder van de Meerkoet , uitgebreid reclame gemaakt voor deze dag via Facebook, de plaatselijke krant en het programma boekje van de Meerkoet en dat hebben we geweten….. ik denk dat er gedurende de dag een 50 tot 60 bezoekers zijn geweest van jong tot oud die vol belangstelling hebben gekeken wat we aan het doen waren, uiteraard waren er veel hobbyisten bij. Nu moeten we eerlijk toegeven dat we dit niet eerder zo beleefd hadden. In het NTM zaten we toch vaak wat afgezonderd en waren het veelal de oude bekenden die langs kwamen, dus dit was een geweldig leuke afwisseling. Het was een geweldige dag waarop we veel uitgelegd, geschilderd en ook toch ook nog gebouwd hebben.

De tafel met de Wargamers kon zich in een toenemende belangstelling vinden, iedereen heeft daar wel een uitgebreid kijkje genomen en het gooien met de dobbelstenen en de daarop volgende discussies gaven duidelijk aan dat de “Battle of Midway ” niet zonder slag of stoot te winnen was. Moeten we even aantekenen dat de dochter van Michel door haar gooikunsten met de dobbelstenen tot grote hilariteit en waardering hebben geleid. We hebben begrepen dat de volgende keer iedereen haar graag als geheim wapen wil inzetten….

De hele dag is er aanloop geweest van belangstellenden tot ongeveer en uur of 4, daarna hebben wij nog het een en ander aan snacks geregeld en is rond half 6 door Peter de inmiddels vertrouwde gang naar het Chinees restaurant gemaakt om het eten op te halen. Na een goede maaltijd en gevuld buik was het moeilijk om de bouwmodus weer op te pakken en kwam het meer tot gesprekken en begonnen de meeste al in te pakken. De laatste deelnemers (op het bestuur na dan) vertrokken rond 8 uur.

Al met al een zeer geslaagde dag waarbij we alle betrokkenen hartelijk willen bedanken voor de bijdrage en deelname aan dit feestje. Schrijf maar vast in de agenda ; devolgende 12 uursbouw is op 7 mei, ook weer in de Meerkoet. Hieronder een impressie van deze mooie dag