Ik heb een baan in het HUIS VAN HILDE. Het Archeologiecentrum van de Provincie NH. Ik was betrokken bij de organisatie van deze tentoonstelling in het kader van 75 Jaar Vrijheid met als centraal thema: het verhaal rond de op 17 Mei 1943 voor de kust van Castricum neergeschoten AVRO Lancaster die deel uitmaakte van de befaamde DAMBUSTER RAID. Ik heb mij al lang te voren verdiept in deze geschiedenis en kreeg een mooie kans om mijn kennis te delen in verband met de tijdelijke tentoonstelling van 2/7/2020 – 3/1/2021.

Een aantal vliegtuigmodellen van mij en diorama’s (o.m. van Peter den Haan) zijn daar te zien. In de grote ontvangstruimte staat een vitrine met mijn 1:72 schaalmodel van de bewuste Lancaster met bijhorende registratie. Een tentoonstelling die beslist de moeite waard is. Ik ben natuurlijk trots dat modellen/diorama’s deel uitmaken van deze gevisualiseerd geschiedenis.

Het is geweldig dat archeologie-geschiedschrijving- beeldmateriaal en modelbouw (!) samenkomt om een stuk historie te visualiseren. Ik zou het natuurlijk leuk zou vinden als verenigingsleden langs zouden willen komen. Ik vertel jullie graag over de feiten en allerlei zaken die samenhangen met de bemanning van de “A for Apple” en haar skipper Melvin Young.

Meer informatie en de locatie zijn te vinden op de website