Toen het NTM het verzoek aan ons deed of wij deel wilden nemen aan hun OPEN DAGEN op 17 en 18 Juli 2021, aarzelden wij geen moment, als een van de verenigingen die het NTM onderdak biedt. (foto’s door Peter Dekker en René Erhart) Wij wilden graag onze positieve bijdrage leveren om van dit weekend een succes te maken en aan de bezoekers laten zien waar wij als VMWH voor staan: plezier beleven aan modelbouw en ons presenteren met allerlei vormen van modelbouw. “Ons beste beentje voorzetten” werd ons credo, want:.. wat waren wij er aan toe !….na ruim een jaar van “af-en-toe-even-open-mogen“, gevolgd door lange periodes van “over en sluiten“… Met vereende krachten brachten wij onze ruimte in gereedheid om bezoekers te kunnen ontvangen op een manier die paste binnen de huidige normen van afstand en hygiëne. Onze verenigingsruimte nog eens schoongemaakt, de bar aangevuld met drankjes en versnaperingen en leden gingen thuis op zoek naar hun mooiste bouwmodellen. Onze werktafels in een Carre vorm opgesteld met ervoor tafels waarop modellen werden geëxposeerd.

Nou, dat werd een kleurrijke verzameling vanuit onze brede interesse voor alles wat vliegt, rijdt, vaart en loopt. Je kon het zo gek niet bedenken: een Britse dubbeldek bus, nostalgische VW campers, een containertransportschip, een vliegdekschip, een complete collectie Phantom straaljagers, grote militaire transportvliegtuigen uit de 2e WO, fantasy figuren, een Duitse oorlogstrein, een Amerikaanse M16 halftrack en imposante diorama’s, kortom slechts een greep uit wat uitgestald werd. Een aantal enthousiaste VMWH leden meldden zich aan om verspreid over deze twee dagen te komen bouwen.

En dan….als alles klaar is: het spannende moment als de poorten van het NTM museum opengaan.  Wij hadden in overleg met het NTM een “bemenste” VMWH tafel beneden neergezet om het NTM bezoek op enthousiaste wijze te vertellen over onze avontuurlijke verenigingsruimte een verdieping hoger en… wat een succes werd de 2 daagse. Over belangstelling voor onze tak van sport hadden wij geen klagen! Dit is nog zwakjes uitgedrukt. Wat hebben wij twee dagen lang in onze ruimte talloze (!) blije gezichten gezien, van jong tot oud! Zonder uitzondering waren bezoekers geïmponeerd en verrast door ons vakmanschap, geduld, concentratievermogen, bevlogenheid en vooral het plezier in wat ons drijft! Dit gaf ons zoveel positieve energie! Enfin, het leek wel een droom van het soort dat veel te snel voorbij gaat. Voor het NTM, en voor ons, betekende deze tweedaagse een verse bron van motivatie en inspiratie. De bezoekersaantallen in dat weekend logen er niet om: ongeveer 1800 bezoekers.

Met z’n allen werd dit een waar feest waar wij met veel plezier op terug kijken. Kijk naar de veelzeggende beelden.  Beelden van een TOP weekend.