Afgelopen zondag hebben wij een workshop gedaan onder leiding van Marco Doeser van MDMB. Deze ging om het maken van naaldbomen. Totaal hadden we 8 deelnemers. De workshop zou ongeveer 3 uur duren maar dat liep toch een beetje uit…. we begonnen om half 11 en eindigden uiteindelijk rond half 5 met een behoorlijk tevreden resultaat.

Het ging om 2 soorten bomen, de een met echt langere takken en een andere met minder en kortere takken. Na het voorbereidende werk om een plank met spijkers te maken waar we de ijzerdraden door moesten vlechten ging een ieder vol goede moed aan de slag…. voor sommige mensen (ondergetekende dus ook) is het spannen van draden toch iets anders dan het maken van een cockpit van een vliegtuig of de tracks van een tank. Maar het mocht de pret niet drukken en met koffie , thee en boterkoek werd het een heel gezellige dag met een fraai eindresultaat onder het toeziend en alziend oog van Marco die een uitstekend leermeester is. En als je eenmaal de slag te pakken hebt gaat het allemaal als vanzelf

Alles kwam er bij kijken; timmeren, vlechten, lijmen etc. Vreselijk leuk om zo bezig te zijn en je gaat dingen toch op een andere maner bekijken, zeker voor waar het simpele idee zo’n goed resultaat oplevert. Het is te hopen dat we dit vaker kunnen gaan doen .