DOOR PETER DE HAAN Doorgaans bouw ik schaal 1:35, dit is mijn 4e uitstapje naar 1:9. Vooral omdat de motoren van Italeri uitstekend zijn gedetailleerd, zonder PE etc.

Het bouwt lekker weg, met kleine aanpassingen hier en daar, vooral het uiteinde van de uitlaat, zelf maar gemaakt van een stukje sprue en het voorspatbord is tricky, want het is en blijft natuurlijk Italeri.

Als alles compleet is (Banden en velgen los van het frame) spuit ik de hele motorfiets zwart met de “Matt zwart” van de Action, uitstekend spul om te gebruiken en daarna een toplaag van Burnt Umber van Vallejo. Dan met airbrush Khaki Drab van Mission Models. Daarna meng ik een beetje “Wood” van Vallejo met de Khaki Drab, een beetje vreemde Combi, maar het maakt de groene kleur wat lichter. Uiteindelijk gebruik ik Burnt Siënna Olieverf, om een filter aan te brengen en hier en daar wat schaduw effecten met de airbrush. Uiteindelijk met Surface primer zwart van Vallejo, en tenslotte een drybrush met zilver van Modelmaster, vermengt met wat zwarte olieverf, over het hele model, ook het motorblok (niet te glimmend). 

Het figuur is van “Jeff Shiu Miniatures” met een hoge kwaliteit Resin, hier en daar is enkel wat putty nodig voor de naden bij de laarzen, een erg compleet mooi uitgevoerd figuur. De Stengun van de Italeri kit is alleen beter dan die van het figuur zelf en de glaasjes in de bril moest ik zelf maken. Ik moest alleen een klein metalen pinnetje aanbrengen tussen de hand naar het stuurhandvat. Je koopt het figuur met het handvat meegegoten in de hand en als je uiteindelijk het figuur bevestigt aan de motor, is het stuur iets te buigen naar de hand toe het handvat blijft dan stevig zitten. Het beschilderen van de “Dispatch Rider” verreist geduld, laagje voor laagje, en je moet het de tijd geven om te drogen. Dat geldt ook voor de huid, die is wat complexer, vooral omdat je met highlights moet gaan werken. Ik ben tevreden, maar er is altijd wel iemand beter er in, ieder zijn eigen stijl en techniek. De lederen stukken doe ik “nat in nat” met olieverf, uiteindelijk zet ik de stoffen kleding in de Ultra Matt vernis van “Ammo Mig”. 

De landkaart heb ik uitgeprint, wat vouwen, lijmen, klaar .

Al met al, weer een leuke klus, op naar de volgende!